Euroopan Elvytysneuvosto on julkaissut keskeisten anestesiologien yhdistysten kanssa yhteisen lausunnon, jossa suositetaan yhtenäisen elvytysnumeron ottamista käyttöön kaikissa eurooppalaisissa sairaaloissa.

Tiedotteen mukaan nykyisellään jopa 76% sairaaloista käyttää puhelinta elvytystiimin hälyttämiseen. Käytössä on kuitenkin jopa 105 erilaista numeroa. Samaan aikaan eräs Tanskassa tehty tutkimus osoittaa että eräässä sairaalassa jopa 50,5% henkilökunnasta ei muista elvytysnumeroa ulkoa.

Sekaannukset puhelinnumeroissa voivat aiheuttaa tärkeän ajan menettämistä elvytystilanteissa sekä uhata pahimmassa tapauksessa potilaiden henkeä. Euroopan Elvytysneuvosto ja European Board of Anaesthesiology suosittavatkin että kaikki eurooppalaiset sairaalat yhtenäistävät elvytystiimin puhelinnumeroksi numeron 2222.

Tiedotteen mukaan arvioitu keskimääräinen kustannus numeron muutoksesta on jopa vain 7,500 euroa toimintayksikköä kohti.

Lue koko lausunto ja lehdistötiedote tästä.