Mene auttamaan.

Hälytä apua.

Elvytä.

Kolme periaatetta, jotka haluamme jokaisen suomalaisen koululaisen oppivan.

Uskallus auttaa, osaaminen toimia.

Suomen Elvytysneuvoston Kids Save Lives -hanke antaa opettajille koulutuksen ja valmiit materiaalit opettaa peruselvytystä ja hätätilanteessa toimimista omille oppilailleen.

Kids Save Lives -opettaja tai -kouluttaja! Kirjaudu tästä materiaalisivulle (vaatii salasanan).

Elvytystaito on kansalaistaito

Oikea-aikaisella toiminnalla, nopealla avun hälyttämisellä ja viiveettä aloitetulla peruselvytyksellä voidaan pelastaa ihmishenkiä. Valtakunnallisella koululaisille suunnatulla elvytysopetuksella on merkittävin ja pitkäkestoisin vaikutus maallikkoelvytyksen määrän lisäämiseen yhteiskunnassa: Koululaisten elvytysopetus näyttää olevan myös menestyksekkäin keino tavoittaa koko väestö pitkällä aikavälillä.

Kouluikä on uusien asioiden opetteluun luonteva ajanjakso. Koululaisten kautta tieto, kiinnostus ja oppimateriaalit saavuttavat uuden yleisön myös kodeissa. Kouluissa toteutettu elvytysopetus kasvattaa vähitellen elvytystaitoisten aikuisten määrää yhteiskunnassamme, lisäksi tietoisuus, kiinnostus ja ymmärrys peruselvytyksen tärkeydestä lisääntyy.

Kids Save Lives -koulutus on kouluille tällä hetkellä maksutonta. Koulun täytyy hankkia ainoastaan harjoitteluun käytettävät elvytysnuket, joiden kustannus kymmentä nukkea kohti on 725 euroa (sis. alv). Nukkeja voi käyttää toistuvassa harjoittelussa.

Kyky auttaa ei katso ikää.

Kids Save Lives soveltuu kaikenikäisille koululaisille. Tärkeintä ovat saadut valmiudet ja uskallus toimia hätätilanteessa.

Koulutus on muokattavissa ikätason mukaan. Vaikka pienempi koululainen ei esimerkiksi välttämättä itse pysty elvyttämään tositilanteessa aikuista, hänellä on silti valmiuksia toimia. Koululainen osaa hälyttää apua sekä pystyy tarvittaessa opastamaan oikean toimintatavan muille paikalla olijoille. Kuten ensiapukoulutuksessa, aiemmin saatu opetus laskee tutkitusti kynnystä toimia yllättävässä tilanteessa. Myös lapsi voi pelastaa ihmishengen.

Jos osaat opettaa, osaat opettaa myös peruselvytystä.

Peruselvytyksen opettajan ei tarvitse olla elvytyksen ammattilainen. Tutkimusten mukaan peruskoulun opettajat opettavat lapsille elvytystaitoja yhtä hyvin tai jopa paremmin kuin terveydenhuollon ammattilaiset. Ammattilaisten toteuttama koulutuksemme antaa sinulle kaikki tarvitsemasi valmiudet oppia ja opettaa omille oppilaillesi peruselvytystä, toimintaa hätätilanteessa sekä sydäniskurin käyttöä. Koulutus kestää noin neljä tuntia. Mukana on sekä teoriaa että käytännön harjoittelua.

Opetus voidaan integroida esimerkiksi liikunnan, terveystiedon tai biologian oppisisältöihin. Kids Save Lives -opettajana voi kuitenkin toimia minkä tahansa aineen opettaja – oleellista on oma innostus aihetta kohtaan!

Kiinnostuitko? Haluatko Kids Save Lives -koulutuksen omaan kouluusi? Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info@kids-save-lives.fi tai täyttää allaolevan kaavakkeen.

  Kids Save Lives on Euroopan Elvytysneuvoston ja Suomen Elvytysneuvoston hanke.

  Hanketta tukevat: Akuuttilääketieteen yhdistys, Anestesiologiyhdistys, Hätäkeskuslaitos, Suomen Sydänliitto, Suomen Kardiologinen Seura ja Tehohoitoyhdistys.

  Hankevastaava: Milla Jousi / Suomen Elvytysneuvosto (milla.jousi@hus.fi)
  Webmaster ja tiedotus, kuvat: Erik Lydén / Suomen Elvytysneuvosto (erik.lyden@elvytysneuvosto.fi)
  Graafinen ilme: Euroopan Elvytysneuvosto (www.erc.edu) ja Viestintätoimisto Kreab (www.kreabhelsinki.fi)
  Kids Save Lives -esittelyvideo: Käsikirjoitus Christoffer Ericsson, Milla Jousi & Tapio Sovijärvi. Ohjaaja, kuvaaja, leikkaaja: Tapio Sovijärvi. Äänittäjä: Kaarle Lahdenpää. Äänen jälkityöt: Jaakko Vierikko. Värimäärittely: Janec Bachmann. Musiikki: Adobe Stock.