Euroopan Elvytysneuvosto (ERC) järjestää jokavuotisen Resuscitation-konferenssinsa yhteydessä Euroopan laajuisen kilpailun, jossa mitataan eri maiden joukkueiden elvytysosaaminen. Seuraava ERC:n kilpailu järjestetään Italiassa, Bolognassa 20-22. syyskuuta 2018. Suomen Elvytysneuvosto on päättänyt lähettää virallisena edustajana vuoden 2018 kilpailuun joukkueen, joka valitaan kansallisen kilpailun jälkeen.

Suomen karsintakilpailu järjestetään yhteistyössä Suomen Ensihoitoalan Liiton kanssa Ensihoitopäivillä, Sokos Hotel Vantaassa 13.4.2018 kello 8-15 välisenä aikana.

Kilpailun skenaariona on aikuisen elvytys ERC:n ohjeiden mukaan. Arvosteluun vaikuttaa 50-prosenttisesti nuken antama palaute elvytyksen laadusta (syvyys, nopeus, nojaaminen ja no-flow aika) sekä 50-prosenttisesti muut suoritteet kuten elottoman tunnistaminen, tehtävien jako, johtaminen, rytmin tunnistaminen, turvallinen defibrillaatio, oikean elvytysalgoritmin noudattaminen, 4H/4T, ROSC:n tunnistaminen, post-resuskitaatiovaiheen hoito välittömästi ROSC:n jälkeen sekä jatkosuunnitelma (esim. PCI/ICU).

ERC:n sääntöjen mukaisesti joukkueessa on enintään viisi jäsentä, joista yksi on ”team leader” eli elvytyksen johtaja. Kilpailuun on ilmoittautunut seitsemän joukkuetta erilaisista organisaatioista eri puolilta Suomea.


Joukkueet ilmoittautumisjärjestyksessä:

PHHYKY/Ensihoito
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, ensihoitokeskus

FinnHEMS20
FinnHEMS Oy
Työskentelemme kaikki samassa työpaikassa, mutta emme koskaan samaan aikaan. Meillä on tahtoa, kiinnostusta ja osaamista. Mitä muuta tarvitaan potilaan hoitoon tai elvytyskisaan?!

Team Arcada
Arcada

Kainuu ensihoito
Kainuun sote
Kainuun Ensihoidon pitkäaikaiset työntekijät ottavat mielellään haasteen vastaan! Harjoituskalustot tilattu ja motivaatio huippuluokkaa! Pohjoisesta se sisu löytyy!

Ensihoito Orivesi
Oriveden sairasautopalvelu Ky
Työskentelemme ensihoidossa ja olemme innokkaita kehittämään toimintaamme. Tiimityö on päivittäisessä työskentelyssä vahvuutemme. Haluamme katsoa, miten kilpailussa onnistutaan. Onko jännitys kannustaja vai lannistaja?

Satapelastus
Satakunnan pelastuslaitos
Joukkueen jäsenet työskentelevät hoitotason ensihoitajina Satakunnan pelastuslaitoksella, Porin alueen paloasemilla. Porukka on koottu motivoituneista ja osaavista henkilöistä, jotka lähtevät mielellään haastamaan muita päästäkseen edustamaan Suomea Bolognaan.

Kymenlaakson ensihoitoryhmä
Kymenlaakson pelastuslaitos ja Carea
Kolme pelastuslaitoksen ja yksi sairaanhoitopiirin ensihoitajaa päättivät yhden aamun inspiraation pohjalta hakea osallistumista kisaan. Pelastuslaitos on viimeisen vuoden aikana panostanut elvytyksen harjoitteluun ja olisihan se mukava nähdä, kuinka pitkälle sillä panostuksella pääsee. Ryhmä on motivoitunut ja valmis haasteeseen.


Kilpailusta tulee varmasti erittäin mielenkiintoinen ja korkeatasoinen, joten kannattaa tulla myös paikan päälle katsomaan! Kilpailusuoritteet ovat yleisölle avoimia ja paikan päälle mahtuu hyvin myös katsojia. Kilpailu käydään 13.4. kello 8-15 välisenä aikana ja eri joukkueiden suoritusajat ovat näkyvillä paikan päällä. Itse kilpailuun mahtuu myös edelleen mukaan. Mikäli joukkueesi on jäänyt ilmoittamatta, täytä kaavake osoitteessa https://www.elvytysneuvosto.fi/kilpailu.