Maailman Elvytyspäivää (Restart a heart day) vietetään joka vuosi 16. lokakuuta. ILCOR:in ja mm. Euroopan Elvytysneuvoston järjestämän päivän tarkoituksena on lisätä tietämystä sydänpysähdyspotilaan hoidosta.

Päivän teemaksi on vakiintunut ”Kuka tahansa maailmassa voi pelastaa elämän”. Tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, miten peruselvytyksen osaaminen on kansalaistaito, joka jokaisen ihmisen maailmassa tulisi hallita. Päivän puitteissa eri toimijat järjestävät ympäri maailmaa tapahtumia, jotka osaltaan edistävät elvytystaidon opettamista kaikille maailman ihmisille.

Elvytyspäivän puitteissa kuka tahansa voi järjestää paikalliset mahdolliset koronarajoitteet/suositukset huomioiden elvytystapahtumia, jollaisia ovat esimerkiksi popup-elvytyskoulutukset ja muut tietoiskut.

Voit ladata tästä tulostuskelpoisen julisteen vuoden 2021 Maailman elvytyspäivästä esimerkiksi tulostettavaksi työpaikkasi seinälle.

Lataa tiedosto: 2021_ERHD_flyer_A5_fi_FI.pdf